Reklama

Zapiekanka ziemniaczana z wędliną

Smaczny sposób na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia.

Składniki:

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • jajko
  • 15 dag startego żółtego sera
  • 2 laski kiełbasy
  • 15 dag boczku wędzonego
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • przyprawa gyros, tymianek, sól, pieprz, słodka i ostra papryka
  • olej

Przygotowanie:

Ziemniaki zmiel, wyrób z jajkiem i 5 dag sera, przypraw. Na oleju przesmaż pokrojony w kostkę boczek, posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojoną na plasterki kiełbasę, przesmaż. Przypraw.

W formie ułóż połowę ziemniaków, kiełbasę, przykryj ziemniakami. Zapiekaj 20 min w 180°C. Posyp pozostałym serem, zapiekaj jeszcze 15 min.

Reklama


Chwila dla Ciebie
Dowiedz się więcej na temat: zapiekanka | zapiekanka ziemniaczana | Joanna | ziemniaki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy