Zawijańce ze szpinakiem
Przyrządź mięso w oryginalny sposób. Nadziewane roladki to strzał w dziesiątkę!
Sposób przygotowania
1. Czosnek obierz, posiekaj. Rozgrzej masło, włóż szpinak. Podgrzewaj, aż się rozmrozi, wrzuć czosnek i szczyptę soli. Duś 5-7 minut, aż odparuje. Fetę pokrój w kosteczkę. Mięso potnij na plastry, umyj i osusz. Posmaruj serkiem, posyp papryką i kozieradką.
2. Marchewkę i pietruszkę oczyść, pokrój w kostkę. Zalej 2 szkl. wrzątku, dodaj listki laurowe, ziele i sos sojowy. Warzywa ugotuj, zmiksuj.
3. W każdy plaster mięsa zawiń po porcji szpinaku i sera. Zawiń, zepnij i podsmaż na oleju. Włóż do musu, piecz w 180 st. C przez 25 minut.