Reklama

Reklama

Zawijańce ze szpinakiem

Przyrządź mięso w oryginalny sposób. Nadziewane roladki to strzał w dziesiątkę!

Składniki

  • 50-60 dag mięsa z piersi indyka
  • 25 dag szpinaku mrożonego w liściach
  • 10 dag sera feta lub mozzarella
  • 3-4 łyżeczki ziołowego serka do smarowania
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • po 1 marchewce i pietruszce
  • po 2 listki laurowe i ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki mielonej kozieradki
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania

1. Czosnek obierz, posiekaj. Rozgrzej masło, włóż szpinak. Podgrzewaj, aż się rozmrozi, wrzuć czosnek i szczyptę soli. Duś 5-7 minut, aż odparuje. Fetę pokrój w kosteczkę. Mięso potnij na plastry, umyj i osusz. Posmaruj serkiem, posyp papryką i kozieradką. 

2. Marchewkę i pietruszkę oczyść, pokrój w kostkę. Zalej 2 szkl. wrzątku, dodaj listki laurowe, ziele i sos sojowy. Warzywa ugotuj, zmiksuj. 

3. W każdy plaster mięsa zawiń po porcji szpinaku i sera. Zawiń, zepnij i podsmaż na oleju. Włóż do musu, piecz w 180 st. C przez 25 minut.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje