Zbójnicki kociołek

Dla miłośników dań mięsnych

Karkówka
Karkówka123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Karkówkę umyj, rozbij. Posyp solą, czarnym pieprzem i suszonym tymiankiem. Grzyby oczyść, ew. opłucz, wytrzyj i pokrój. Cebulę obierz, posiekaj. 

2. Karkówkę oprósz mąką. Usmaż na połowie oleju. Zdejmij. Rozgrzej resztę oleju. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż grzyby. Duś ok. 35 minut. W połowie duszenia dodaj mięso. Dolej śmietanę i dołóż musztardę. Sos przypraw solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Danie posyp czerwonym pieprzem i posiekanym świeżym tymiankiem.

Jak się robi chłopski garnek?Interia Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas