Reklama

Zbójnicki kociołek

Dla miłośników dań mięsnych

Składniki

  • 4 kotlety z karkówki
  • 70 dag leśnych grzybów (kurek, podgrzybków, prawdziwków, koźlarzy)
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 1 cebula
  • 1 szkl. śmietany 18-proc.

Składniki

  • 2 łyżki mąki
  • 4 łyżki oleju
  • suszony i świeży tymianek
  • sól
  • czerwony i czarny pieprz

Sposób przygotowania

1. Karkówkę umyj, rozbij. Posyp solą, czarnym pieprzem i suszonym tymiankiem. Grzyby oczyść, ew. opłucz, wytrzyj i pokrój. Cebulę obierz, posiekaj. 

2. Karkówkę oprósz mąką. Usmaż na połowie oleju. Zdejmij. Rozgrzej resztę oleju. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż grzyby. Duś ok. 35 minut. W połowie duszenia dodaj mięso. Dolej śmietanę i dołóż musztardę. Sos przypraw solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Danie posyp czerwonym pieprzem i posiekanym świeżym tymiankiem.  

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy