Zdrowa zapiekanka

Nie kosztuje dużo, jest łatwa do zrobienia a smakuje wybornie! Można podać ją jako danie obiadowe, bądź na kolację.

Jest pyszna!
Jest pyszna! 123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy (al dente) i odcedzamy. Różyczki brokułu i kalafiora wrzucamy na chwilę do wrzątku, żeby je dosłownie sparzyć, ale nie gotować. Słonecznik prażymy krótko na dużej patelni. Dodajemy do niego odcedzone warzywa, makaron i migdały, a na koniec wlewamy jogurt naturalny. Całość dokładnie mieszamy i pozostawiamy do zagotowania.

Następnie przekładamy zawartość patelni do naczynia żaroodpornego, obsypujemy startym serem i ozdabiamy przekrojonymi na ćwiartki pomidorkami i oliwkami. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni. Serwujemy na ciepło.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas