Żeberka pieczone w miodzie
Z ananasem.
- 1,5 żeberek (jeden pas),
- puszka ananasa,
- 3 łyżki miodu,
- 3 łyżki ostrego ketchupu,
- łyżka oleju,
- płatki ostrej papryki
Przygotowanie:
Żeberka opłukać. 3 łyżki zalewy z ananasa wymieszać z 2 łyżkami miodu, ketchupem i łyżką oleju. Posmarować cały pas żeberek i odstawić na dobę. Następnego dnia ułożyć w brytfance i piec około 50 minut w temperaturze 180 st. C, skrapiając zalewą z ananas. Na 10 minut przed końcem pieczenia do brytfanki dołożyć plastry ananasa posmarowane miodem i oprószone płatkami ostrej papryki. Podawać z ryżem wymieszanym z rodzynkami i kukurydzą z puszki.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!