Żeberka pieczone w miodzie
Z ananasem.

Składniki na 5 porcji:
- 1,5 żeberek (jeden pas), - puszka ananasa, - 3 łyżki miodu, - 3 łyżki ostrego ketchupu, - łyżka oleju, - płatki ostrej papryki
Przygotowanie:
Żeberka opłukać. 3 łyżki zalewy z ananasa wymieszać z 2 łyżkami miodu, ketchupem i łyżką oleju. Posmarować cały pas żeberek i odstawić na dobę. Następnego dnia ułożyć w brytfance i piec około 50 minut w temperaturze 180 st. C, skrapiając zalewą z ananas. Na 10 minut przed końcem pieczenia do brytfanki dołożyć plastry ananasa posmarowane miodem i oprószone płatkami ostrej papryki. Podawać z ryżem wymieszanym z rodzynkami i kukurydzą z puszki.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!