Zielona przekąska

Możesz zjeść ją jako przekąskę między posiłkami, lub potraktować jako dodatek do obiadu. Jeśli chcesz by była bardziej dietetyczna, zamiast majonezu dodaj oliwę. Smacznego!

Wygląda apetycznie, a jeszcze lepiej smakuje.
Wygląda apetycznie, a jeszcze lepiej smakuje. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1  zielony ogórek
  • 10 listków szpinaku świeżego
  • 1 avocado
  • 1 pomidor
  • 3  liście sałaty lodowej
  • 6 rzodkiewek
  • szczypiorek
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • oliwka z oliwek
  • sok z cytryny
  • majonez

Sposób przygotowania:

Wszystkie warzywa pokroić lub posiekać. Dodać sól, pieprz, sok z cytryny (lub majonez) i oliwę z oliwek. Posypać listkami szpinaku, podawać jako dodatek do wędlin, mięs lub pasztetu.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas