Zielona zupa ziołowa

Dla 4 osób.

Składniki: 5 ziemniaków,
po pęczku natki i koperku,
kilka listków bazylii,
2 dymki,
garść rzeżuchy,
szklanka śmietany,
3 szklanki bulionu warzywnego (z kostki),
sól,
pieprz,
musztarda,
curry,
Przygotowanie: Ziemniaki obrać, umyć. Pokroić w kostkę. Zalać bulionem. Ugotować. Dymkę obrać, pokroić razem ze szczypiorem. W trakcie gotowania dodać do zupy. Zieleninę opłukać. Kilka gałązek odłożyć do dekoracji. Pozostałą zieleninę z ziemniakami i wywarem zmiksować lub przetrzeć przez sito. Wlać śmietanę. Wymieszać. Zupę mocno podgrzać. Doprawić do smaku solą, pieprzem, curry i musztardą. Przed podaniem posypać pozostałą zieleniną.

MWMedia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas