Zielone ravioli z nadzieniem serowym

Kolory na twoim stole.

Składniki:

Reklama

Ciasto:
- 40 dag. mąki,
- 2 jaka,
- szczypta soli,
- 10 dag mrożonego szpinaku-mielonego,
- woda do konsystencji,
Farsz:
- 10 dag. białego sera półtłustego,
- 10 dag. fety,
- 2 żółtka,
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa,
- ziołowy sos pomidorowy

Przygotowanie:

Mąkę, jajka, dobrze odciśnięty szpinak i szczyptę soli połączyć, dodając tyle wody, aby uzyskać gęste ciasto pierogowe. Owinąć w folią i odstawić na 1 h. w tym czasie przygotować farsz. Biały ser połączyć z fetą i jajkami, doprawić pieprzem i gałką muszkatołową i ewentualnie solą. Ciasto rozwałkować, wycinać kwadraciki, nakładać farsz i przykrywać drugim kwadracikiem, dokładnie zlepiając. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Podawać z ziołowym sosem pomidorowym, przybrane ziołami. Czas przygotowania 1,5 h. Przepis na 10 osób. Koszt jednej porcji 0,95 zł

Dowiedz się więcej na temat: ciasto | kuchnia włoska | potrawy wegetariańskie | szpinak | pierogi

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje