Reklama

Zielone spaghetti

Przepis na zielone spaghetti to sposób na znakomity obiad, który będzie lekki, ale sycący. Dodatkowo dostarczy nie tylko niesamowitych wrażeń smakowych, ale też będzie zdrowe - wszystko za sprawą składników. Wystarczy odrobina makaronu spaghetti, natka pietruszki, trochę aromatycznego sera pleśniowego i w końcu troszkę czosnku i oliwy. Zielone spaghetti to danie, do którego wrócicie jeszcze nie raz!

Składniki

  • 200 g spaghetti
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • garść natki pietruszki (lub szpinaku lub rukoli)
  • 100 g sera pleśniowego
  • pieprz, sól

Zielone spaghetti - przygotowanie

To naprawdę błyskawiczne danie. Tylko spójrz:

Poznaj też inne przepisy kuchni włoskiej:

Domowa pizza

Spaghetti Bolognese

Pizza w czterech smakach

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: spaghetti | dania z makaronu | dania wegetariańskie

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy