Ziemniaczane z kiełkami fasoli

Placki ziemniaczane nigdy się nie znudzą jeśli będziemy modyfikować przepis na nie.

Smaczne i chrupiące
Smaczne i chrupiące 123RF/PICSEL

Obierz ziemniaki i na grubej tarce zetrzyj do misy. Opłucz kiełki, poprzekrawaj i dodaj do ziemniaków. Dodaj mleko i jajka. Obierz i wyciśnij czosnek do mieszanki ziemniaczanej. Dopraw majerankiem, wymieszaj i zagęść mąką, dopraw solą i pieprzem. Rozgrzej na patelni olej, wlej do niej chochelkę ciasta i smaż powoli z obu stron do przyrumienienia. Gotowe placuszki wykładaj na półmisek wyłożony papierowym ręcznikiem, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Placuszki świetnie komponują się z dipem przygotowanym z twarożku, posiekanych rzodkiewek i kwaśnej śmietany.

Jak się robi placki ziemniaczane?Interia Kulinaria
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas