Reklama

Reklama

Ziemniaczki z boczkiem

Proste i smaczne danie.

Składniki:

  • 8 ziemniaków równej wielkości
  • 30 dag wędzonego boczku
  • 5 plasterków dowolnego sera żółtego
  • sól, olej, zioła

Przygotowanie:

1. Ziemniaki obierz, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Na każdym zrób poprzeczne nacięcia tak, aby nie przeciąć bulwy.

2. Ułóż je na blasze posmarowanej olejem. Ziemniaki skrop olejem, oprósz solą oraz ziołami. Piecz 60 min w temp. 180˚C. W trakcie pieczenia nakryj je folią, aby się zbytnio nie przypiekły.

3. Po 45 minutach w nacięcia włóż paseczki boczku. Po 10 minutach połóż jeszcze kawałeczek sera. Piecz, aż się stopi.

Reklama


Chwila dla Ciebie

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje