Reklama

Reklama

Ziemniaki z boczkiem

Kiedy lodówka świeci pustkami i wydaje ci się, że nie wymyślisz niczego ciekawego na obiad, mamy przepis, który nie wymaga wielu składników. Wypróbuj, jak smakują ziemniaki z boczkiem.

Składniki

  • 1 kg ziemniaków l koperek
  • 30 dag boczku
  • 4 łyżki masła
  • sól
  • olej

Ziemniaki dokładnie umyj szczoteczką i osusz papierowym ręcznikiem. Skrop olejem, dopraw solą i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 30 minut w temp. 180°C. 

Reklama

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż. W żaroodpornym naczyniu rozpuść masło. Ułóż podpieczone ziemniaki i posyp boczkiem. Danie wstaw do piekarnika i zapiekaj przez 10 minut. Podawaj na ciepło z posiekanym koperkiem.

Dowiedz się więcej na temat: ziemniaki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje