Ziemniaki z boczkiem

Kiedy lodówka świeci pustkami i wydaje ci się, że nie wymyślisz niczego ciekawego na obiad, mamy przepis, który nie wymaga wielu składników. Wypróbuj, jak smakują ziemniaki z boczkiem.

Smaczny obiad
Smaczny obiad123RF/PICSEL

Ziemniaki dokładnie umyj szczoteczką i osusz papierowym ręcznikiem. Skrop olejem, dopraw solą i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 30 minut w temp. 180°C. 

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż. W żaroodpornym naczyniu rozpuść masło. Ułóż podpieczone ziemniaki i posyp boczkiem. Danie wstaw do piekarnika i zapiekaj przez 10 minut. Podawaj na ciepło z posiekanym koperkiem.

Zapiekane ziemniaki z rybą - szybki przepisInteria Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas