Ziemniaki z pesto

Proste i smaczne.

Składniki na 4 porcje:

- 1/2 kilograma ziemniaków,
- 4 pomidory,
- łyżeczka orzeszków pini lub sezamu,
- 2 łyżki oliwy,
- 2 łyżki pesto bazyliowego,
- 2 łyżki wody,
- kilka gałązek świeżej bazylii lub kilka liści sałaty roszponki,
- sól oraz pieprz

Przyrządzanie:

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki. Ziemniaki pokroić w kostkę, wrzucić do dużej miski. Wymieszać pesto, oliwę, wodę, sól i pieprz. Sosem polać ziemniaki, dobrze je wymieszać.
Dodać pomidory, całość posypać orzeszkami i pokrojoną zieleniną.
1 porcja zawiera: 285 kcal
Czas przygotowania: 40 minut

Dowiedz się więcej na temat: ziemniaki | potrawy wegetariańskie

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje