Reklama

Reklama

Ziemniaki zapiekane z serem

Pyszne i łatwe w przygotowaniu

Składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków
  • Łyżka oleju
  • Przyprawy (sól, pieprz, zioła)
  • Kostka sera żółtego 200g

Reklama

Przygotowanie:

Ziemniaki myjemy, nacinamy w poprzek. Olej wlewamy do miseczki, mieszamy go z przyprawami. Blaszkę wykładamy folią aluminiową. Na folii układamy ziemniaki, smarujemy je olejem. Pieczemy ok. godziny w temperaturze 200 st. Po upływie tego czasu w nacięcia wkładamy plasterki żółtego sera i pieczemy jeszcze kilka minut, tak aby ser się rozpuścił.

Ziemniaki podajemy z sałatką jarzynową.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje