Ziemniaki ze szparagami i szynką
Są pyszne i mają bardzo mało kalorii. Dlatego możesz się nimi delektować bezkarnie, przyrządzając je na wiele sposobów. Wypróbuj nasze przepisy!
Mlode ziemniaki ze szparagami i szynkąPicsel123RF/PICSEL
Składniki dla 4 osób:
- 60 dag ziemniaków
- pęczek białych szparagów
- 15 dag szynki
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka bułki tartej
- olej
- zielony pieprz lub pistacje
- natka
- sól
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obierz, ugotuj. Szparagi umyj, obierz, odkrój końcówki, gotuj 15 minut. Plastry szynki podsmaż na rozgrzanym oleju.
2. Masło rozgrzej w rondelku. Dodaj bułkę tartą i posiekany zielony pieprz lub pistacje. Smaż chwilę, uważając, by się nie przypaliło.
3. Danie rozłóż na talerze, ziemniaki posyp pokrojoną natką pietruszki.
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Jak dokładnie obrać pomidora? TV Interia