Reklama

Reklama

Ziemniaki ze szparagami i szynką

Są pyszne i mają bardzo mało kalorii. Dlatego możesz się nimi delektować bezkarnie, przyrządzając je na wiele sposobów. Wypróbuj nasze przepisy!

Składniki dla 4 osób:

  • 60 dag ziemniaków
  • pęczek białych szparagów
  • 15 dag szynki
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka bułki tartej
  • olej
  • zielony pieprz lub pistacje
  • natka
  • sól

Sposób przygotowania:


1. Ziemniaki obierz, ugotuj. Szparagi umyj, obierz, odkrój końcówki, gotuj 15 minut. Plastry szynki podsmaż na rozgrzanym oleju.

2. Masło rozgrzej w rondelku. Dodaj bułkę tartą i posiekany zielony pieprz lub pistacje. Smaż chwilę, uważając, by się nie przypaliło.

Reklama

3. Danie rozłóż na talerze, ziemniaki posyp pokrojoną natką pietruszki.

Czas przygotowania: ok. 30 minut


Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje