Zimne nóżki w wersji fit
Na kolację w sam raz!

Składniki
- 40 dag ugotowanego mięsa wołowego lub drobiowego
- 5-6 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo
- 60 ml octu
- 1 łyżeczka cukru
- 6 łyżeczek żelatyny
- 500 ml czystego bulionu mięsnego lub warzywnego
- garść fasolki szparagowej
4 porcji
Sposób przygotowania
1. Bulion podgrzej z octem i cukrem. Przestudź. Mięso pokrój na kawałeczki. Bulion wlej do czystego garnka i wsyp żelatynę. Gdy napęcznieje, bulion podgrzej. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. 2. Mięso wymieszaj z bulionem. Do salaterki wlej 1/2 bulionu, schłodź, ułóż pokrojone jajka, zalej resztą bulionu. Odstaw, by galareta stężała. Udekoruj fasolką.