Zioła z kuchennego parapetu

Majeranek, tymianek, bazylia czy cząber regulują proces przemiany materii
Majeranek, tymianek, bazylia czy cząber regulują proces przemiany materii123RF/PICSEL

Składniki

  • 3/4 kg niedużych ziemniaków
  • po kilka gałązek rozmarynu i oregano
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki soli morskiej
  • mielona słodka, ostra i wędzona papryka

Składniki

  • po pęczku natki, koperku, szczypiorku i bazylii
  • 250 g dowolnego pieczywa pszennego
  • cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 150 g żółtego sera
  • 1/2 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • masło
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa

Składniki

  • 1/2 kg ziemniaków
  • olej
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 kg mielonego mięsa
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 1/2 pęczka natki
  • sól, pieprz
  • chili
  • mięta
  • orzeszki
Zielone pesto to idealny dodatek do makarony, ale nie tylko
Zielone pesto to idealny dodatek do makarony, ale nie tylko123RF/PICSEL
Jak zrobić masło ziołowe?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Świat kobiety
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?