Złote pulpety

Smaczne i delikatne.

Składniki Pulpety

  • 40 dag mielonej łopatki
  • 15 dag dyni bez skórki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • jajko
  • 1/2 cebuli
  • sól, pieprz

Składniki Sos

  • marchewka
  • pietruszka
  • po 1/2 selera i cebuli
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna ziela ang.
  • sól, pieprz
  • po łyżce soku z cytryny i mąki
  • 50 ml śmietanki
  • natka

1. Dynię i cebulę zetrzyj, połącz z mięsem, bułką, jajkiem,solą i pieprzem. Utocz pulpety.

2. Sos: warzywa zetrzyj. Zalej je 2 szkl. wody, dołóż liście laurowe i ziele ang. Zagotuj.

3. Włóż pulpety. Gotuj przykryte ok. 30 min, do miękkości.4 Wyjmij pulpety, sos zmiksuj,zapraw śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotuj. Ponownie włóż pulpety. Posyp natką.


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje