Znudzeni zwykłymi mielonymi? Klopsy po japońsku robią furorę

Tsukune, czyli klopsy po japońsku, można podawać na szpadkach do szaszłyków
Tsukune, czyli klopsy po japońsku, można podawać na szpadkach do szaszłyków123RF/PICSEL
  • 50 ml sosu sojowego
  • 20 ml sake
  • Łyżka cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka mirinu
  • 400 g drobiowego mięsa mielonego
  • Jajko
  • mała cebula
  • Kawałek imbiru wielkości orzecha włoskiego
  • Sól, pieprz, papryka ostra do smaku
  • Łyżka sosu sojowego
  • Łyżka mirinu
  • Mąka do obtaczania
  • Olej do smażenia
  • Sezam do posypania

Zobacz również:

Magdalena Sobkowiak-Czarnecka o sile kobiet i wspieraniu sięINTERIA.PL