Zosia Cudny zachęca do rodzinnego gotowania

Kiedyś polecała menu na 4 pory roku, teraz do kuchni zaprasza całe rodziny. Zosia Cudny, autorka bloga "Make cooking easier" z okazji wydania drugiej książki spotka się z fanami w poniedziałek w Warszawie.

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

"Razem w kuchni" to druga - po "Make Cooking Easier. Przepisy na cztery pory roku" - książka autorstwa Zosi Cudny, prowadzącej bloga kulinarnego "Make cooking easier". Prywatnie jest mamą czteroletniej Hani, dlatego tym razem publikacja skierowana jest do, jak przekonuje wydawnictwo, "wszystkich rodziców, którzy nie tylko chcą, by ich dzieci jadły zdrowe posiłki, ale także pragną czerpać radość ze wspólnego ich przygotowywania".

Co ciekawe, blogerka, która na co dzień mieszka w Gdyni-Orłowie, spotka się z czytelnikami w poniedziałek o godz. 18 w Empiku w centrum handlowym Arkadia w Warszawie.
Jednym z przepisów, jakimi Cudny dzieli się w swojej nowej książce jest ten na orkiszowe ciasteczka bez pieczenia. "Kiedy Hanusia znalazła się już na etapie próbowania kruchych ciasteczek, ten przepis mnie ratował! Połączenie na pozór zwykłych składników wymieszanych z miodem sprawia, że zapomnisz o kupnych ciasteczkach - nawet tych w dziale dziecięcym, których producenci zapewniają o tym, że są w stu procentach naturalne" - tak przekonuje czytelników blogerka.
Oto przepis na przygotowanie orkiszowych ciasteczek bez pieczenia według Cudny

Sposób przygotowania

Przygotowanie ciastek zaczynamy od zalania daktyli wrzątkiem. Następnie na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym prażymy płatki orkiszowe. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce z małym oczkiem i łączymy ją z prażonymi płatkami, miodem oraz daktylami. Całość miksujemy w blenderze. Tak powstałą masę należy już tylko rozwałkować, za pomocą foremki wyciąć ciasteczka i gotowe. 
Smacznego!

Wyjątkowy tort "Czarny las"Interia Kulinaria
INTERIA.PL/ PAP Life
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas