Reklama

Reklama

Zupa borowikowa

Pyszna i aromatyczna

Składniki

  • 2 cebule
  • 1/4 selera
  • 300 g mrożonych borowików
  • 1,2 l bulionu
  • 2 suszone grzyby
  • 1/2 szkl. kremówki
  • 3 dag sera pleśniowego
  • masło
  • mąka
  • liść laurowy
  • sól, pieprz
  • świeże zioła

Sposób przygotowania

1. Cebule i selera posiekaj, przesmaż na 3 łyżkach masła. Dodaj rozmrożone grzyby. Duś 10 min. Wlej bulion. Dodaj suszone grzyby i liść laurowy. Gotuj 30 min. 

2. Kremówkę wymieszaj z 2 łyżkami mąki, zapraw zupę. Wkrusz ser. Gotuj do rozpuszczenia. Zupę dopraw solą i pieprzem, udekoruj ziołami.

Świat kobiety

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje