Zupa brokułowa
Zupa brokułowa to szybka, a pyszna zupa warzywna z dodatkiem śmietany. Polubią ją dorośli i dzieci. Zupa brokułowa to doskonały początek obiadu.

Składniki
- 1 średni brokuł
- 2 ziemniaki
- 1,5 litra bulionu
- 100 ml śmietany
- 2 ząbki czosnku
- pieprz, sól do smaku
- grzanki do podania
Zupa brokułowa - przygotowanie
1. Umytego brokuła podzielić na różyczki, obrane ziemniaki pokroić w kostkę, zalać bulionem i gotować do miękkości około 20 minut.
2. Gdy warzywa zmiękną zmiksować zupę na gładko, dodać śmietanę, doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem, zagotować.
3. Podawać z grzankami.
Sprawdź też inne przepisy na zupy:
Zobacz również: