Reklama

Reklama

Zupa brokułowa

Zupa brokułowa to szybka, a pyszna zupa warzywna z dodatkiem śmietany. Polubią ją dorośli i dzieci. Zupa brokułowa to doskonały początek obiadu.

Składniki

  • 1 średni brokuł
  • 2 ziemniaki
  • 1,5 litra bulionu
  • 100 ml śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz, sól do smaku
  • grzanki do podania

Zupa brokułowa - przygotowanie

1. Umytego brokuła podzielić na różyczki, obrane ziemniaki pokroić w kostkę, zalać bulionem i gotować do miękkości około 20 minut.

2. Gdy warzywa zmiękną zmiksować zupę na gładko, dodać śmietanę, doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem, zagotować.

3. Podawać z grzankami.

Sprawdź też inne przepisy na zupy:

Wspaniała zupa cebulowa

Zupa jarzynowa

Reklama

Zupa meksykańska

Zobacz również:


 

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: zupa brokułowa | zupa | brokuły | dania obiadowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje