Zupa domowa lepsza od tej ze słoiczka?
Domowa zupka jest dobra, o ile do jej ugotowania wykorzystasz składniki wysokiej jakości i połączysz je ze sobą w odpowiednich proporcjach.
Dobrze przyrządzone danie własnej roboty ma zaspokoić nie tylko głód malucha, ale i zapotrzebowanie na składniki odżywcze.
Najlepiej, by warzywa pochodziły z zaprzyjaźnionej działki lub gospodarstw ekologicznych (wtedy jest szansa, że były hodowane bez szkodliwych środków ochrony roślin, sztucznych nawozów, a w przypadku mięsa - sztucznych pasz).
Muszą też być przygotowane tak, by nie straciły cennych witamin i składników mineralnych.
Przyrządzenie pożywnej potrawy dla niemowlęcia nie jest więc proste. Tymczasem dania ze słoiczków spełniają wszystkie te wymagania.
Są zdrowe, dobrze skomponowane, dostosowane do potrzeb żywieniowych dziecka w danym wieku.
Do ich przyrządzenia wykorzystuje się wyłącznie surowce z upraw ekologicznych, a każdy etap produkcji podlega ścisłej kontroli.