Zupa domowa lepsza od tej ze słoiczka?

Domowa zupka jest dobra, o ile do jej ugotowania wykorzystasz składniki wysokiej jakości i połączysz je ze sobą w odpowiednich proporcjach.

Dania ze słoiczków są zdrowe, dobrze skomponowane i dostosowane do potrzeb żywieniowych dziecka
Dania ze słoiczków są zdrowe, dobrze skomponowane i dostosowane do potrzeb żywieniowych dziecka123RF/PICSEL

Dobrze przyrządzone danie własnej roboty ma zaspokoić nie tylko głód malucha, ale i zapotrzebowanie na składniki odżywcze.

Najlepiej, by warzywa pochodziły z zaprzyjaźnionej działki lub gospodarstw ekologicznych (wtedy jest szansa, że były hodowane bez szkodliwych środków ochrony roślin, sztucznych nawozów, a w przypadku mięsa - sztucznych pasz).

Muszą też być przygotowane tak, by nie straciły cennych witamin i składników mineralnych.

Przyrządzenie pożywnej potrawy dla niemowlęcia nie jest więc proste. Tymczasem dania ze słoiczków spełniają wszystkie te wymagania.

Są zdrowe, dobrze skomponowane, dostosowane do potrzeb żywieniowych dziecka w danym wieku.

Do ich przyrządzenia wykorzystuje się wyłącznie surowce z upraw ekologicznych, a każdy etap produkcji podlega ścisłej kontroli.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas