Zupa fasolowa

Prosta w przygotowaniu potrawa dla każdego.

Fantastyczna zupa dla każdego
Fantastyczna zupa dla każdego123RF/PICSEL

Przygotowanie

1. Włoszczyznę i ziemniaki dokładnie oczyść, obierz oraz opłucz pod bieżącą wodą. Następnie pokrój warzywa w drobną kostkę.

2. Z fasolki szparagowej odetnij twarde końce i usuń włókna. Pokrój ją na drobne kawałki.

3. Wszystkie warzywa włóż do garnka i zalej wrzątkiem. Następnie gotuj aż do miękkości.

4. Gdy wywar z warzyw będzie gotowy, dodaj śmietanę i wymieszaj zupę.

5. Posyp zupę drobno posiekanym koperkiem.

Prawdziwa fasolka po bretońsku - szybki przepisInteria Kulinaria
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas