Zupa gulaszowa
Smaczna i sycąca!

Składniki
- 50 dag łopatki wieprzowej
- 30 dag wołowiny
- cebula
- 4 ząbki czosnku
- pietruszka
- 2 marchewki
- czerwona papryka
- olej
- sól
- pieprz
- tymianek
- oregano
- słodka, ostra i wędzona papryka w proszku
- 3 ziemniaki
- butelka passaty pomidorowej
- natka
Sposób przygotowania
1. Mięso opłucz, pokrój, zalej 1,5 l zimnej wody, gotuj godzinę. Posiekaną cebulę, czosnek, pietruszkę, marchewki i paprykę zrumień na oleju. Dodaj do zupy, przypraw. Gotuj 30 minut. 2. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, a gdy będą miękkie, wlej passatę. Gotuj około 10 minut. Posyp natką, podawaj z chlebem.