Reklama

Reklama

Zupa gulaszowa

Smaczna i sycąca!

Składniki

  • 50 dag łopatki wieprzowej
  • 30 dag wołowiny
  • cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • pietruszka
  • 2 marchewki
  • czerwona papryka
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • oregano
  • słodka, ostra i wędzona papryka w proszku
  • 3 ziemniaki
  • butelka passaty pomidorowej
  • natka

Sposób przygotowania

1. Mięso opłucz, pokrój, zalej 1,5 l zimnej wody, gotuj godzinę. Posiekaną cebulę, czosnek, pietruszkę, marchewki i paprykę zrumień na oleju. Dodaj do zupy, przypraw. Gotuj 30 minut. 

2. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, a gdy będą miękkie, wlej passatę. Gotuj około 10 minut. Posyp natką, podawaj z chlebem. 


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje