Reklama

Reklama

Zupa jagodowa

Kiedy szukasz nowości w kulinariach, sięgnij po nasz przepis. Zupa jagodowa będzie miłą odmianą codziennego jadłospisu. Jest bardzo zdrowa i idealna na upały.

Składniki:


  • szklanka czarnych jagód lub szklanka kompotu z jagód
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • cukier
  • słodka śmietanka
  • wiórki kokosowe (1 łyżeczka)

Reklama


Sposób przygotowania:

Zagotowujemy jagody z 2 szklankami posłodzonej wody. Rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną w ¼ szklanki wody i wlewamy na gotujący się kompot, gdy zgęstnieje, dodajemy słodką śmietanę. Podajemy na ciepło lub na zimno posypane wiórkami kokosowymi.

Dowiedz się więcej na temat: zupa jagodowa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje