Reklama

Reklama

Zupa kalafiorowa, która pomoże Ci schudnąć

Kalafior, to warzywo, którego jedzenie może przynieść ci wiele korzyści. Jest niskokaloryczny, więc idealny, kiedy chcesz zgubić kilka nadprogramowych kilogramów. Na chłodniejsze sprawdzi się zupa z kalafiorem, która nie tylko rozgrzeje, ale doskonale zaspokoi głód.

Składniki

  • 3 łyżki ryżu
  • 2 litry wody
  • 2 skrzydła indycze
  • 4 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 1 mały kalafior
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • opcjonalnie 2 łyżki śmietany 12 proc.
  • 1 i 1/2 łyżeczki soli
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 1 ząbek czosnku

Ryż wsypać do naczynia, zalać wodą, dodać mięso, posolić. Gotować na umiarkowanym ogniu pod przykryciem przez ok. 40 minut. 

Wyjąć mięso z zupy. Do wywaru dodać resztę przypraw, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz obraną i startą marchewkę i pietruszkę. 

Włożyć cebulę, czosneki pokrojonego kalafiora. 

Całość gotować przez ok. 30 minut. Na koniec dodać posiekany koperek oraz zaprawić zupę śmietaną.  


Dowiedz się więcej na temat: kalafior | Zupa kalafiorowa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje