Zupa krem z brokułów

Prosta w przygotowaniu.

Składniki na 6 porcji:

- 4 ziemniaki,
- 1 cebula,
- 2 łyżki masła,
- 800 ml bulionu drobiowego,
- torebka mrożonych brokułów,
- sól, pieprz,
- gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Posiekaną cebulę zeszklij na maśle, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i nierozmrożone brokuły, chwilę smaż razem. Następnie warzywa zalej gorącym bulionem i gotuj około 20 minut. Warzywa w zupie zmiksuj na gładki krem. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zupę podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Czas przygotowania: 30 minut

Lubisz zupy? Wypróbuj:

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas