Zupa kremowa z selera
Kuchnia z serduszkiem.

Składniki:
1 mały seler,- 2 gałązki selera naciowego,- 1/2 malej cebuli,- 1 łyżka masła,- 1 mała marchewka,- 0,5 lt wywaru drobiowego,- 3 łyżki słodkiej śmietany,- 2 łyżki grzanek,- sól, pieprz,- listek laurowy
Przygotowanie:
Cebule posiekać, selera i marchewkę pokroić na mniejsze części. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać seler i marchewkę, chwilę smażyć, zalać wywarem. Dodać sól, pieprz i listek laurowy, gotować ok. 30 min. Po tym czasie wyjąć listek laurowy a zupę zmiksować. Zupę doprowadzić do wrzenia, połączyć ze śmietaną. Podawać z grzankami i udekorowaną gałązkami selera naciowego.Czas przygotowania 1h. 15 min.Przepis na 2 osoby.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".