Zupa pieczarkowa jak u babci. Smakuje obłędnie!

Aktualizacja

Zupa pieczarkowa - aromatyczna, smakowita i sycąca. Kojarzy się nam z klasycznym obiadem z babcinej kuchni. Danie nabierze bardziej orientalnego charakteru, gdy dodamy do niego ugotowany wcześniej cienki makaron. Zupa pieczarkowa według naszego przepisu smakuje bajecznie.

Zupa pieczarkowa zaspokoi pierwszy głód
Zupa pieczarkowa zaspokoi pierwszy głód123RF/PICSEL

Zupa pieczarkowa - przygotowanie

1. Kość schabową umieszczamy w garnku razem z obraną i pokrojoną marchewką oraz pietruszką. Dodajemy ziele angielskie, listki laurowe, kawałek pora pokrojony w plasterki oraz porwaną na kawałki kapustę pekińską. Zalewamy 1,5 l wody i zagotowujemy.

2. Cebulę kroimy w plasterki, podsmażamy i dodajemy do gotującego się wywaru na zupę pieczarkową.

3. Makaron gotujemy osobno, w osolonym wrzątku według przepisu podanego na opakowaniu. Dowiedz się, jak ugotować makaron, by był idealny!

4. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy do wywaru, gdy warzywa będą miękkie. Gotujemy całość jeszcze ok. 20 min. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy zieleninę oraz ugotowany makaron.

5. Pyszna zupa pieczarkowa jest gotowa - smacznego!

Sprawdź też inne przepisy na zupy:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Zupa piwna na boczku z grzybamiPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas