Zupa rybna
Bardzo smaczna i sycąca.

Składniki
- 2 marchewki
- pietruszka
- seler
- liść laurowy
- ziele angielskie
- olej
- cebula
- koper
- por
- 4 ziemniaki
- 15 dag wędzonego łososia
- 15 dag surowego łososia
- 1/3 szklanki kaszy kuskus
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
1. Marchewki, pietruszkę, seler obierz i wrzuć do gotującej się wody. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, łyżkę oleju. Gotuj 30 minut. Wywar przecedź. 2. Marchewkę pokrój w kostkę i dodaj do wywaru. Na patelni rozgrzej olej i zrumień posiekaną drobno cebulę, por i ziemniaki. Przełóż do zupy. Dodaj kawałki łososia, kaszę kuskus, sól i pieprz. Gotuj 10 minut na małym ogniu. Podawaj z koperkiem