Zupa rybna
Z ryb słodkowodnych.

Składniki na 8 porcji:
- 2 l wywaru warzywnego, - 2 kg różnych filetów rybnych (z ryb słodkowodnych), - 3 duże różnokolorowe strąki papryki, - 2-4 cebule, - 50 dag ziemniaków, - 1-2 łyżki słodkiej sproszkowanej papryki, - 1 papryczka chili, - estragon, - sól, - sok z cytryny, - 2 łyżki oleju
Przygotowanie:
1. Obrać ziemniaki, opłukać, pokroić w małą kostkę. Obraną cebulę drobno posiekać. Umyć, oczyścić duże strąki papryki, pokroić w paski, Chili rozciąć, usunąć nasionka, strączek pokroić w cieniutkie plasterki. 2. W rondlu rozgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę, a kiedy się zeszkli, dołożyć pokrojoną w paski paprykę. Przesmażyć, oprószyć słodką papryką, lekko zasmażyć, a następnie dodać chili i estragon. Włożyć pokrojone w kostkę ziemniaki i zalać wywarem rybnym. Zagotować, zmniejszyć płomień i na małym ogniu gotować około 5 minut. 3. W tym czasie filety rybne opłukać, pokroić i skropić sokiem z cytryny. Dodać do zupy. Gotować jeszcze około 15 minut (do czasu, aż ziemniaki będą miękkie). Doprawić do smaku. Zupę podawać ze świeżym pieczywem. Czas przygotowania: 45 minut 1 porcja: 270 kcal
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!