Reklama

Reklama

Zupa ryżanka

Zupa pełna smaków.

Składniki:

  • 0,5 szklanki ryżu
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku
  • 2 marchewki
  • 1 puszka kukurydzy
  • 10 dag pieczarek
  • 1l wywaru mięsnego, najlepiej drobiowego
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
  • kilka listków natki pietruszki
Przygotowanie:
Ryż gotować al dente. Paprykę pokroić w kostkę. Marchewkę pokroić w słupki, a pieczarki w plasterki. Cebulę posiekać. W garnku na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać pozostałe warzywa i po chwili smażenia zalać wywarem. Zupę gotować ok. 20 min i po tym czasie dodać ryż, gotować dalsze 5-10 min, doprawić ewentualnie solą i pieprzem, podawać udekorowaną listkami natki pietruszki.
Czas przygotowania 1 h 15 min. Przepis na 5 osób.

Reklama

Smacznego
Dowiedz się więcej na temat: zupa | ryż | warzywa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje