Reklama

Reklama

Zupa selerowa z wędzoną szynką

Seler to znakomite warzywo, które swoim aromatem i smakiem zachwyca wszystkich. Ma w sobie mnóstwo witamin i odżywczych składników, a jego charakterystyczny smak idealnie nadaje się do przyrządzania przepysznych sałatek, dodatków do dań głównych, a także zup. Oto przepis na wyrazistą w smaku zupę selerową z odrobiną wędzonej szynki, która nada całości delikatnego, mięsnego aromatu.

Składniki

  • cebula
  • 40 g masła
  • 40 g mąki
  • 500 ml bulionu
  • 150 ml mleka
  • ugotowany seler
  • wędzona szynka
  • 100 g goudy
  • 4 łyżki szczypiorku
  • pieprz
  • sól

Jak je ze sobą połączyć, aby powstała aksamitna zupa? Zobacz:

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy