Reklama

Reklama

Zupa szpinakowa

Warto nauczyć dziecko zdrowych zasad żywienia najwcześniej jak tylko się da. Dlatego proponujemy przepis na zupę szpinakową. Możesz ją podać maluchowi po 6. miesiącu życia.

Składniki:


  • 1 łyżka przetartego szpinaku
  • 1/2 marchewki
  • 1/2 pietruszki
  • 1 ziemniak
  • 1 łyżka kleiku ryżowego
  • 1 łyżeczka masła lub oliwy z oliwek

Reklama


Przygotowanie:

1. Marchew, pietruszkę i ziemniak starannie umyj, obierz, opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w drobną kostkę.

2. Warzywa gotuj w ok. 200 ml wody, aż będą miękkie.

3. Do ugotowanych jarzyn dodaj przetarty szpinak i wszystko zmiksuj na gładką masę.

4. Kleik ryżowy wymieszaj w ok. 50 ml przegotowanej wody.

5. Do przetartych warzyw dodaj kleik ryżowy i masło albo oliwę z oliwek, a następnie jeszcze raz zagotuj potrawę.

Dowiedz się więcej na temat: szpinak

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje