Zupa w stylu tajskim z krewetkami i serkiem topionym

Zupa z krewetkami
Zupa z krewetkamimateriały prasowe

Składniki

  • 4 szalotki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 l bulionu rybno-warzywnego
  • ½ puszki grzybów słomianych w zalewie
  • 2 cm świeżego imbiru
  • 2 płaskie łyżeczki czerwonej pasty curry
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżeczki cukru
  • 200 g serka topionego kremowego np. MSM Mońki
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 500 g krewetek tygrysich (bez pancerza)
  • kiełki rzodkiewki
  • czarny sezam
  • świeża kolendra

Sposób przygotowania

Orientalna zupa z kurczakiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?