Zupa z drobiowych żołądków
Tym razem polecamy zupę, która działa rozgrzewająco i wzmacnia naszą odporność. Najlepsza będzie z dodatkiem kaszy jaglanej. Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu.
Składniki:
- 50 dag żołądków drobiowych (kurczak lub indyk)
- 1 marchew
- 1 średnia pietruszka
- seler
- 1/2 strąka czerwonej papryki
- kilka łyżek kukurydzy konserwowej
- kilka łyżek groszku konserwowego
- natka pietruszki
- koperek
- ryż
Sposób przygotowania:
Z żołądków ugotować wywar, odcedzić. Dodać warzywa pokrojone w drobną kostkę i gotować do ich miękkości. Żołądki pokroić w paski i dodać do zupy. Podgotować razem przez kilka minut z dodatkiem posiekanej natki pietruszki. Zupę doprawić do smaku, dodać groszek i kukurydzę z puszki, posiekany koperek oraz ugotowaną kaszę jaglaną lub ryż.