Reklama

Reklama

Zupa z kalarepką

Zdrowa, smaczna i aromatyczna. W sam raz na obiad!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 3 kalarepki
  • 2 marchewki
  • seler
  • por
  • pietruszka
  • cebula
  • łyżka oleju
  • łyżeczka masła
  • 4 owoce ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Kalarepki, marchewki, seler, por, pietruszkę i cebulę obierz, pokrój lub utrzyj. Zalej zimną wodą, zagotuj. 

2. Dodaj owoce ziela angielskiego, listki laurowe, sól, pieprz. Wlej olej i dodaj masło. Gotuj pod przykryciem około 30 minut na małym gazie. 

3. Podawaj z ciemnym pieczywem. Łatwo zrobisz z niej zupę krem, tylko przed miksowaniem wyjmij listki laurowe i ziele angielskie.  

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje