Zupa z kaszą jaglaną - Ewa Wachowicz ma patent na ten przysmak z PRL

Ewa Wachowicz

Ewa Wachowicz

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
62
Udostępnij
Zupa na kościach - przepis Ewy Wachowicz
Zupa na kościach - przepis Ewy Wachowiczmateriał partnera
  • 2 l wywaru na kościach
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 2 liście laurowe
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka - lubczyku
  • 200 g kaszy jęczmiennej
  • 2 ziemniaki
  • sól
  • pieprz
  • skwarki
  • natka pietruszki
  1. Do ciepłego wywaru wrzucić obrane i drobno pokrojone warzywa (oprócz ziemniaków). 
  2. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim oraz lubczykiem. 
  3. Kaszę przelać wrzątkiem na sicie i wrzucić do garnka. 
  4. Dodać opaloną cebulę i ugotować do miękkości, przy czym mniej więcej w połowie gotowania dorzucić jeszcze pokrojone w kostkę ziemniaki.
  5. Doprawić solą i pieprzem. Podawać okraszone skwarkami. Udekorować posiekaną pietruszką.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      Czas na lepsze. Odcinek 1
      Czas na lepsze. Odcinek 1interiaINTERIA.PL
      emptyLike
      Lubię to
      Lubię to
      like
      33
      Super
      relevant
      14
      Hahaha
      haha
      6
      Szok
      shock
      7
      Smutny
      sad
      1
      Zły
      angry
      1
      Lubię to
      like
      Super
      relevant
      62
      Udostępnij
      Oceń artykuł
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      Przejdź na