Zupa z morszczukiem (po 10. miesiącu)
Ryb w naszej diecie powinno być więcej. Morszczuka wykorzystaj do zrobienia smacznej, lekkostrawnej zupy. To danie doskonałe dla maluchów i osób, które chcą zrzucić zbędne kilogramy.
Składniki:
- 1/2 marchewki
- 1/4 pietruszki
- 1/2 ziemniaka
- 20 g surowego fileta z morszczuka
- 1 łyżeczka masła, oliwy lub oleju
Sposób przygotowania:
1. Marchew, pietruszkę i ziemniaka starannie umyj, obierz, a następnie ponownie opłucz.
2. Umyj i podziel na kawałki filet z morszczuka. Upewnij się, że nie ma w nim ości.
3. Tak przygotowane warzywa i rybę włóż do ok. 300 ml wrzątku i gotuj dotąd, aż wszystkie składniki staną się miękkie.
4. Zmiksuj zupkę. Dodaj do niej masło, oliwę lub olej i ponownie zagotuj danie.