Reklama

Reklama

Zupa z morszczukiem (po 10. miesiącu)

Ryb w naszej diecie powinno być więcej. Morszczuka wykorzystaj do zrobienia smacznej, lekkostrawnej zupy. To danie doskonałe dla maluchów i osób, które chcą zrzucić zbędne kilogramy.


Składniki:

Reklama



  •  1/2 marchewki
  •  1/4 pietruszki
  •  1/2 ziemniaka
  •  20 g surowego fileta z morszczuka
  •  1 łyżeczka masła, oliwy lub oleju


Sposób przygotowania:

1. Marchew, pietruszkę i ziemniaka starannie umyj, obierz, a następnie ponownie opłucz.

2. Umyj i podziel na kawałki filet z morszczuka. Upewnij się, że nie ma w nim ości.

3. Tak przygotowane warzywa i rybę włóż do ok. 300 ml wrzątku i gotuj dotąd, aż wszystkie składniki staną się miękkie.

4. Zmiksuj zupkę. Dodaj do niej masło, oliwę lub olej i ponownie zagotuj danie.

Dowiedz się więcej na temat: zupa rybna

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje