Zupa z ogórków kiszonych

Ogórki kiszone zawierają witaminy i składniki mineralne. Dlaczego więc nie zrobić z nich pierwszego dania? Wśród wielu przepisów na zupę ogórkową zachęcamy do wypróbowania naszego.

Ogórkowa jest jedną z ulubionych zup dzieci.
Ogórkowa jest jedną z ulubionych zup dzieci. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 duże ogórki kiszone
  • marchew
  • wywar z rosołu
  • sól
  • pieprz
  • zielony koperek
  • słodka śmietana
  • 2 łyżki- płatki ryżowe błyskawiczne
  • masło

Sposób przygotowania:

Ogórki miksujemy. Zagotowujemy 2 szklanki wody, dodajemy sól, wywar z rosołu i startą na średniej tarce marchewkę. Gotujemy, dodajemy zmiksowane ogórki, płatki błyskawiczne i gotujemy 3 minuty. Odstawiamy, dodajemy masło, śmietanę i posypujemy koperkiem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas