Zupa z parówkami
Przygotujesz ją z łatwością!

Składniki
- włoszczyzna
- 1/2 kg miniparówek
- 20 dag makaronu typu kolanka
- 20 dag fasoli szparagowej
- 2 liście laurowe
- 2 ziela angielskie
- olej do smażenia
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
4 osoby
Sposób przygotowania
1. Obraną i umytą włoszczyznę włóż do garnka z zielem angielskim i liśćmi laurowymi.Zalej 1,5 l wody, gotuj 20 minut.Parówki podsmaż na małej ilości oleju.2. Makaron gotuj do miękkości w osolonym wrzątku. Włoszczyznę wyjmij, pokrój marchew.Fasolę i marchew dodaj do zupy, gotuj przez 10 minut, włóż parówki, pozostaw na ogniu jeszcze przez 5 minut. Zupę połącz z makaronem,przypraw solą i pieprzem, wymieszaj i posyp posiekaną natką pietruszki.