Zupa z parówkami

Przygotujesz ją z łatwością!

Składniki dla: 4 osoby

Składniki

  • włoszczyzna
  • 1/2 kg miniparówek
  • 20 dag makaronu typu kolanka
  • 20 dag fasoli szparagowej
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Obraną i umytą włoszczyznę włóż do garnka z zielem angielskim i liśćmi laurowymi.Zalej 1,5 l wody, gotuj 20 minut.Parówki podsmaż na małej ilości oleju.

2. Makaron gotuj do miękkości w osolonym wrzątku. Włoszczyznę wyjmij, pokrój marchew.Fasolę i marchew dodaj do zupy, gotuj przez 10 minut, włóż parówki, pozostaw na ogniu jeszcze przez 5 minut. Zupę połącz z makaronem,przypraw solą i pieprzem, wymieszaj i posyp posiekaną natką pietruszki.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje