Reklama

Reklama

Zupa z wiśniami

Idealna na lato.

Składniki:

  • 1/2 kg wiśni (lub litrowy słoik kompotu z wiśni)
  •  litr wody
  • 15-20 dag makaronu np. nitki
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietany
  • płaska łyżka mąki pszennej
  • cukier, sól

Przygotowanie:

1. Wiśnie (świeże) umyj, oczyść z szypułek, usuń pestki. Zalej je wrzącą wodą i zagotuj. Gdy użyjesz wiśni z kompotu, wydryluj je, uzupełnij kompot wodą (do litra) i zagotuj.

Reklama

2. Po ugotowaniu całość zmiksuj i ponownie zagotuj. Zapraw śmietaną, roztrzepaną z mąką.

3. Dopraw do smaku solą i cukrem. Zupę można podawać z dodatkiem makaronu, zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje