Zupa ze szparagów z makaronem z szynki dojrzewającej

Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie

Zupa ze szparagów z makaronem z szynki dojrzewającej
Zupa ze szparagów z makaronem z szynki dojrzewającej materiały prasowemateriały prasowe

Sposób przygotowania:

Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie (z dodatkiem szczypty cukru). Części z główką wyciągnąć, a te dolne zmiksować z wodą (w której się gotowały) i serkiem topionym. Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk,  dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło. Obie śmietany połączyć, zahartować, wymieszać. Wszystko razem połączyć. Na koniec dodać szparagi z główką. Szynkę dojrzewającą pokroić jak makaron do rosołu, podsmażyć na suchej patelni do lekkiego zrumienienia i posypać zupę.

Zmysłowe smaki: Makrela w aromatycznym sosie pomidorowymInteria.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas