Zupy idealne na lato

Krem ze szparagów
Krem ze szparagówmateriały prasowe

Krem ze szparagów

Składniki

  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 1 pęczek młodej włoszczyzny
  • 3-4 ziemniaki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kostka bulionu warzywnego Vegeta Natur
  • przyprawa Vegeta Natur w płynie bez glutaminianu sodu
  • 2 łyżki śmietany
  • grzanki z chleba

Sposób przygotowania

Gazpacho
Gazpachomateriały prasowe

Orzeźwiające gazpacho

Składniki

  • 4-5 świeżych pomidorów
  • 1 ogórek
  • 1 czerwona papryka
  • ½ cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z ¼ cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawa np. Vegeta Natur w płynie bez glutaminianu sodu
  • kromka jasnego pieczywa lub ½ kajzerki
  • opcjonalnie kolendra oraz jogurt naturalny

Sposób przygotowania

Krem z białych warzyw
Krem z białych warzywmateriały prasowe

Krem z białych warzyw

Składniki

  • kostki rosołowe np. Vegeta Natur – bulion warzywny
  • 1 średniej wielości kalafior
  • 2-3 ziemniaki
  • ¼ selera
  • jogurt naturalny lub śmietana
  • sól i pieprz
  • kiełki np. dyni / natka pietruszki
  • opcjonalnie: plastry boczku bądź szynki parmeńskiej

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?