Reklama

Reklama

Zupy idealne na lato

Zupy goszczą na naszych stołach na co dzień, skradając serca i rozpieszczając podniebienia. Lato to idealny moment na przygotowanie aromatycznych kremów czy bulionów z sezonowych warzyw.

Krem ze szparagów

Składniki

  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 1 pęczek młodej włoszczyzny
  • 3-4 ziemniaki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kostka bulionu warzywnego Vegeta Natur
  • przyprawa Vegeta Natur w płynie bez glutaminianu sodu
  • 2 łyżki śmietany
  • grzanki z chleba

Sposób przygotowania

Reklama

Warzywa obierz i umyj. Ugotuj bulion z 1 kostki Vegeta Natur, do wrzącego wywaru dodaj włoszczyznę oraz ziemniaki. Pod koniec gotowania, kiedy pozostałe warzywa będą już prawie miękkie, dodaj szparagi. Gotuj wszystko na wolnym ogniu jeszcze przez 7 minut, następnie zmiksuj całość z czosnkiem. Dodaj przyprawę w płynie według smaku oraz śmietanę. Danie serwuj z grzankami.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje