Żytnie minitarty
Na kolację w sam raz!

Składniki
- 20 dag makaronu żytniego, np. muszelki
- 1/2 zielonej papryki
- 10-12 różyczek zblanszowanego brokuła
- 12 małych pomidorków
- 3 łyżki smakowego serka kremowego np. o smaku pesto
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- oliwa
2-3 porcji
Sposób przygotowania
1. Ugotuj makaron. Pomidorki przetnij na pół, paprykę potnij w kostkę, brokuły rozdrobnij. Warzywa obsmaż na 1 łyżce oliwy. Zdejmij z ognia, domieszaj serek i rozgnieciony czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z makaronem. 2. Foremki wysmaruj oliwą. Na- łóż makaron z warzywami. Piecz w 170 st. C przez 25 minut.