Reklama

Reklama

Żytnie minitarty

Na kolację w sam raz!

Składniki dla: 2-3 porcji

Składniki

  • 20 dag makaronu żytniego, np. muszelki
  • 1/2 zielonej papryki
  • 10-12 różyczek zblanszowanego brokuła
  • 12 małych pomidorków
  • 3 łyżki smakowego serka kremowego np. o smaku pesto
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób przygotowania

1. Ugotuj makaron. Pomidorki przetnij na pół, paprykę potnij w kostkę, brokuły rozdrobnij. Warzywa obsmaż na 1 łyżce oliwy. Zdejmij z ognia, domieszaj serek i rozgnieciony czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z makaronem. 

2. Foremki wysmaruj oliwą. Na- łóż makaron z warzywami. Piecz w 170 st. C przez 25 minut. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje