Jogurtowe szaszłyczki z pikantną salsą

Jogurtowe szaszłyczki z pikantną salsą
Jogurtowe szaszłyczki z pikantną salsą123RF/PICSEL

Składniki

- szaszłyki:

  • 60 dag filetu z indyka
  • 1 łyżka złocistej przyprawy do drobiu
  • 1 szkl. jogurtu naturalnego
  • sok z 1/2 limonki
  • olej do smażenia
  • 1 szkl. siekanych ziół: natki pietruszki, bazylii, tymianku, kolendry

- salsa:

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 zielona chili
  • 1 czerwona papryka
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
4 porcje

Sposób przygotowania:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?