Łatwe strudle z serem i owocami
Smaczna, a jaka aromatyczna!

Składniki
- 1 i 1/3 szkl. mąki
- 3 łyżki oleju
- 4 jajka
- 20 dag wiśni
- 15 dag borówek
- 1 ugotowany duży ziemniak
- 40 dag twarogu
- 5 łyżek cukru
- 2/3 szkl. kwaśnej gęstej śmietany
- 6 łyżek migdałów (bez skórki)
- 3 łyżki masła (stopionego)
- cukier puder
16 porcji
Sposób przygotowania
1. Z mąki, oleju oraz 2 jajek i 5 łyżek wody zagnieć ciasto. Odstaw je na 30 min. Migdały posiekaj. Piekarnik rozgrzej do 175 st. 2. Wiśnie wydryluj, wymieszaj z borówkami. Twaróg utrzyj z resztą jajek, ziemniakiem, śmietaną oraz migdałami i cukrem. 3. Ciasto rozwałkuj na ściereczce. Potem wsuń pod placek dłonie i rozciągnij go, by był cienki jak papier. Posmaruj go masą z sera. 4. Masę posyp owocami. Placek zwiń. Strudel ułóż na blasze z pergaminem. Posmaruj masłem. Piecz ok. 35 minut. Posyp cukrem pudrem.