Żurek śląski na wędzonce

Możesz podać żurek w chlebie, będzie efektownie
Możesz podać żurek w chlebie, będzie efektownie123RF/PICSEL

Składniki

  • l2 szkl. zakwasu na żurek (z butelki) l40 dag
  • wędzonych żeberek l30 dag białej parzonej
  • kiełbasy l2/3 szkl. śmietany 22-proc. l6 jajek
  • 3 suszone prawdziwki (wcześniej namoczone i ugotowane)
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 2 cebule
  • 1 listek laurowy
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki startego chrzanu s
  • sól
  • mielony czarny pieprz
  • suszony majeranek
1 godz. 40 min
6
Przepis na tradycyjny żurekInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?