Ślimaczki z ciasta francuskiego

Szynkę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w plasterki i podsmażyć na oleju.

Składniki:

  • 200 g szynki parzonej
  • 200 g świeżych pieczarek
  • 2 łyżki oleju
  • 200 g sera podlaskiego np. MSM Mońki
  • 150 g kapusty pekińskiej
  • 4 sztuki pomidorów suszonych z oleju
  • pieprz do smaku
  • 2 rolki (ok. 375 g każda) gotowego ciasta francuskiego
  • 1 jajko 

Reklama

Sposób przygotowania:

1. Szynkę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w plasterki i podsmażyć na oleju, aż z pieczarek odparuje woda. Wystudzić, dodać starty ser, suszone pomidory pokrojone w paseczki i drobno posiekaną kapustę. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz dokładnie wymieszać.

2. Na płaty ciasta francuskiego równomiernie rozłożyć farsz, zwinąć i pociąć na parocentymetrowe krążki. Każdy posmarować  roztrzepanym jajkiem i upiec w rozgrzanym piekarniku (ok. 180°C) na złoty kolor.      

3. Podawać z ulubionym zimnym sosem np. czosnkowym.                                                         

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje